OPEN
0

Zoeken

CLOSE

  • Veilig betalen

  • Snelle levering

  • 100% veilig via ssl

  • Persoonlijke service

  • Handgemaakt

  • Altijd mooi verpakt

over Tekst-Ring

Het ontstaan van Tekst-Ring: 

De eerste Tekst-Ring is gemaakt voor een schoolopdracht van de kunstacademie, de opdracht was; maak een sieraad voor jezelf.

Het werd een ring die de drager eraan moest herinneren welke keuze hij had in zijn leven. Deze ring had leuke woorden zoals genieten, lachen en relaxen maar ook minder leuke zoals boos, twijfelen en huilen. Gedurende de dag draait de drager zijn emoties en daden op de ring naar boven. Hierdoor wordt hij zich niet alleen bewust van hetgeen hij op dat moment voelt of doet, maar wordt hij er aan herinnerd dat hij een keuze heeft.

 

Deze ring ging een eigen leven leiden. De docent van het vak bestelde een ring voor zichzelf en vrienden wilde ook wel zo’n ring. Kennissen die gingen trouwen wilde deze ring als trouwringen.

In 2007 hebben we met 8 kunstacademiestudenten na ons afstuderen op de Dutch Design Week in Eindhoven gestaan. Op deze beurs is de ring opgepikt door journalisten. Er kwam een artikel in de Viva Mama en in de Eigen Huis & Interieur. Daardoor kwamen er ook bestellingen van voor ons onbekende mensen. Dit was de reden dat ik in 2008 samen met Robert Jan het bedrijf Tekst-Ring ben gestart.

 

We hebben in juni 2008 deel genomen aan de zilverdag in schoonhoven en een stand gehuurd op de trademart in Utrecht. In december 2008 hebben we een advertentie geplaatst in de Trouw, Volkskrant, NRC en NRC next en dit zorgde ervoor dat Tekst-Ring op de kaart werd gezet en wij onze baan konden opzeggen en full time met Tekst-Ring bezig konden zijn. In juli 2012 ben ik alleen verder gegaan met het bedrijf en dat gaat gelukkig nogsteeds erg goed, hopelijk blijft dat ook!

 

over Shanna Deurloo

Ik heb industrieel ontwerpen gestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht. Na mijn opleiding heb ik 2 jaar als industrieel ontwerper gewerkt maar mijn hart lag meer bij het creëren van mooie persoonlijke producten. Ik ben in 2008 begonnen met Tekst-Ring, ik maakte ringen met een eigen tekst, maar ik was productontwerper en geen goudsmid. Ik kon een ring maken en ik kon er tekst in zetten maar ik kon geen diamant zetten en complexere ontwerpen moest ik uitbesteden. Ik ben daarom alsnog de opleiding tot goudsmid gaan doen of meer kennis en ervaring op te doen over het goudsmeden. Inmiddels ben ik goudsmid en maak ik het meeste zelf maar ik gebruik nogsteeds de expertise van anderen omdat ik wil gaan voor perfectie en helaas kan je niet alles zelf. Ik weet wat er mogelijk is en ik weet waar mijn krachten liggen. Ik kan een steen zetten maar het is niet mijn specialiteit dus daar heb ik een goede steenzetter voor die dat 100 keer per dag doet. Op deze manier kan ik bijna alles maken op sieraad gebied, alleen of samen met con-collega’s.

Ik maak ringen voor zeer uiteenlopende gelegenheden. Van geboorte tot trouwen of overlijden maar 1 ding hebben al de ringen gemeen en dat is dat ze gemaakt zijn voor een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven.